Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Csokoládé hercegnő szelet
Hozzávalók:
6 tojás fehérje
20 dkg cukor
15 dkg vágott dió
10 dkg darált dió
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
6 tojás sárgája
25 dkg cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
25 dkg vaj
20 ml rumaroma
A tetejére:
250 ml habtejszín
1 kk kakaópor
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
A diót, a kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a habbal összedolgozzuk.
Óvatosan forgassuk hozzá,hogy össze ne törjön a hab.
Sütőpapírral bélelt tepsibe /23 × 34 cm/öntjük és 180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet.
A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk és vízgőzre téve ,folyamatosan tovább verve sűrűre főzzük.. Mikor elkezd krémesedni, hozzákeverjük a kakaóport is és még egy percig gőz fölött főzzük.
A krémet kihűtjük, a vajat és a rumaromát hozzákeverjük.
A tésztát megkenjük a krémmel.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Elfelezzük.
Egyik felébe kakaóport keverünk.
Díszítjük a süteményt a két féle habbal.
Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!