Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Diós tekercs rumos csokis krémmel
Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojás
25 dkg cukor
11 ek víz
12 dkg darált dió
23 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 ek citromlé
A krémhez:
60 gramm csokis pudingpor
4,5 dl tej
8 dkg csokoládé
5 ek cukor
½ fiola rumaroma
20 dkg vaj
A díszítéshez:
3 dkg olvasztott csokoládé
A grillázshoz:
1 marék dió
5 ek kristálycukor
1 tk vaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral keményre felvertem (elektromos mixerrel kb 10 perc), hozzá adtam kanalanként a vizet, citromlevet, majd a sütőporral elkevert diós, lisztes keveréket.
180 fokra melegített sütőben megsütöttem egy nagy gáztepsiben. (20 perc)
A megsült diós piskótát porcukorral meghintett konyharuhára borítottam,a papírt lehúztam róla és még forrón óvatosan feltekertem.
A ruhában hagytam kihűlni.
Krém készítés:
A tejet a cukorral,pudinggal elkevertem ,majd felfőztem.
A csokit is hozzá kevertem,kihűtöttem.
Vajjal kihabosítottam,a rum aromát is hozzá adtam.
A tésztát kitekertem a ruhából.
2/3 rész krémmel megkentem.
Feltekertem.
Külsejét is bevontam a csokis krémmel.
Olvasztott csokival lespricceltem.
A kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztottam szép arany barnára. A diót bele kevertem.
Egy tányért hideg vajjal megkentem, a karamellás diót eloszlattam rajta.
Közben megforgattam.
Végezetül aprítógépben darabosra összezúztam.
Ezzel a grillázzsal a süteményt megszórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!