Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hartyáni krémes - Ananászos-kókuszos rombusz
Hozzávalók 20×30 cm-es tepsihez:
25 dkg finomliszt
10 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
½ sütőpor
1 db tojás
½ dl tej
A krémhez:
4 dl tej
4 ek finomliszt
2 csg vaníliás cukor
10 dkg cukor
20 dkg vaj
20 db babapiskóta
½ dl rum
2 dl habtejszín
1 habfixáló
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A tepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt vágunk.
A tésztából 2 cipót formázunk.
Egyenként lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk.
Egyenként megsütjük a lapokat 180 fokra melegített sütőben .(7-8 perc)
A krém készítés:
A lisztet,cukrokat a tejjel csomómentesre keverjük.
Felfőzzük,majd kihűtjük.
A vajjal kihabosítjuk a főzött krémet.
A tejszínt kemény habbá verjük,a kihűlt krémmel ,habfixálóval együtt krémesre keverjük.
Egy tálcára tesszük a kihűlt lapot,fele krémet rásimítjuk,kirakjuk babapiskótával.
Egy egyet segítségével a babapiskótákat a rummal lekenjük.
Következik a megmaradt krém,szépen elsimítjuk a babapiskótákon.
Befedjük a másik lappal.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára,majd porcukorral megszórva felszeleteljük.
Ananászos-kókuszos rombusz
Hozzávalók a tésztához:
24×34 cm-es tepsi
30 dkg liszt
3 db tojás
22 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
2,5 dl tejszín
1/2 zacskó sütőpor
a tepsi kikenéséhez margarin, a tetejére:
1 kis doboz ananászkonzerv
17 dkg kókuszreszelék
22 dkg cukor
2-3 evőkanál tej
12 dkg vaj vagy margarin
Elkészítés: A tésztához a tejszínt robotgéppel félkemény habbá verjük. Közben beleszitáljuk a kétféle cukrot, végül egyenként belekeverjük a felütött tojásokat is.
A lisztet összevegyítjük a sütőporral, majd a krémbe szitáljuk. A tésztát margarinnal kikent tepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon (gáz-tűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 15 percig elősütjük.
A kókuszreszeléket teflonbevonatú serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül rózsaszínűre pirítjuk.
A vajat vagy a margarint lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejet. Felforraljuk, beleszórjuk a pirított kókuszreszeléket és összefőzzük. Az edényt levesszük a tűzről.
Az ananászt lecsöpögtetjük és apró darabokra vágjuk, majd a kókuszkrémbe keverjük.
A gyümölcsös krémet egyenletesen az elősütött tésztára simítjuk, és a tésztát ugyanazon a hőfokon további 15-20 percig sütjük.
A tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd rombusz alakúra szeleteljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!