Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kakaós,fahéjas briós
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
125 ml tej
2 dkg friss élesztő
1 evőkanál cukor
1 csipet só
1 tojás
65 ml étolaj
1 ek. tejföl
A töltelékhez:
3 ek kakaópor
1 tk őrölt fahéj
Cukor ízlés szerint
A lapok lekenéséhez:
4 tk étolaj
A briós lekenéséhez:
1 tojás sárgája
1 ek tej
Elkészítés:
A tejet a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval bedagasztjuk.
Meleg helyen ¾ óra alatt a duplájára kel.
Kissé lisztezett felületre borítjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd a kis tésztadarabokat 15×25 cm hosszú téglalappá nyújtjuk.
A tésztacsíkok felszínét vékonyan megkenjük étolajjal, majd megszórjuk a fahéjas-kakaós cukorral. Végül a tésztát nem túl szorosan feltekerjük és csiga alakban felcsavarjuk, a tészta kilógó véget pedig aláhajtjuk.
A kész briósokat sütés előtt további 20 percig kelesztjük, majd a felvert tojás és a tej keverékével vékonyan megkenjük, majd előmelegített 180°C-os sütőben kb. 20 perc alatt arany barnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!