Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Nagytarcsai diós batyu –batuska
Videóról készítettem,nagyon finom lett,egy kicsit munkaigényes.
Hozzávalók:
30 dkg finom liszt
30 dkg darált dió
30 dkg porcukor
30 dkg vaj vagy margarin
8-9 tojás
csipet só
csipetnyi élesztő
Elkészítése:
A lisztet, a vajat (érdemes eldarabolni vékonyabb csíkokra) és a tojások sárgáját a csipetnyi élesztővel és sóval jól összegyúrjuk. Ha szépen meggyúrtuk a tésztánkat, készítsünk elő egy tányért, vagy tálcát. Ha készen vagyunk a tészta gyúrásával, egyforma kis dió nagyságú gombócokat formázunk belőle, és hűtőszekrénybe tesszük. A tésztának meg kell dermednie, hogy szép könnyen tudjuk majd formázni. Egy tepsiben addig előkészítjük a fém kosárkákat.
Ezután a tojások fehérjét kevés citromlével kemény habbá verjük , majd a diót, a cukorral elkeverjük és hozzátesszük a felvert habhoz. Óvatosan keverjük szépen el, hogy a hab ne törjön nagyon.
A megdermedt tésztánkat ellapítjuk, és 12-13 centiméteres kerek lapokra nyújtjuk őket. Körülbelül egy lapos evőkanál tölteléket helyezünk a közepébe és kis kosárformákat készítünk ügyesen belőle.
a kosár formákba helyezzük.
Végül előmelegített sütőben körülbelül félórát sütjük, amíg aranysárga nem lesz.
A megsült batuskákat óvatosan kivesszük a formákból, és hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint vaníliás cukorral, vagy porcukorral megszórhatjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!