Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Barackos csíkos sütemény
A linzertésztához:
40 dkg finomliszt
20 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
1 sütőpor
1 tojás
szükség szerint tejföl
A mázhoz:
5 ek baracklekvár
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj
Elkészítés:
A sütőporral elegyített lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk
a cukrot és összeállítjuk a tojássárgájával és a tejföllel. Jól kidolgozzuk,
20 percig pihentetjük és két részre osztjuk (Az egyik rész
nagyobb legyen).
A piskótatésztához: 8 tojás, 8 evőkanál liszt, 8 evőkanál kristálycukor,
8 evőkanál olaj, 8 evőkanál darált dió, 1 vaníliás cukor,1 ek kakaópor
A tojásokat kettévesszük. A fehérjét kemény habbá verjük a fele
cukrokkal. A maradékkal habosra keverjük a tojássárgáját, majd tovább
keverjük az olajjal. Lazán belekeverjük a tojáshabot, a lisztet,kakaót és
a diót.
Összeállítás: A nagyobbik cipót kinyújtjuk, egy kivajazott tepsibe
beleterítjük és rákenünk legalább félüvegnyi házi baracklekvárt.
Az elkészült piskótatésztát ráöntjük.
A kisebbik linzercipóból egyforma
szép csíkokat vágunk – tepsihez méretezve – , és ráfektetjük a tetejére.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A kihűlt süteményt lekvárral megkenjük.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk,simára keverjük.
A süteményt bevonjuk vele.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!