Recept konyha főzés: Almás,diós zserbó (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Almás,diós zserbó

Almás zserbó
Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 db tojás
5 dkg cukor
20 dkg vaj vagy 15 dkg zsír
1 dl tej
1 dkg élesztő
1tk. sütőpor
csipet só

A töltelékhez:
15 dkg cukrozott darált dió
1,5 kg alma reszelve,párolva,kihűtve
1 mk. őrölt fahéj
10 dkg cukor vagy 2-3 ek. méz

A sütemény lekenéséhez:
1 db tojássárgája

Továbbá:
24×39 cm-es tepsi
sütőpapír

Elkészítése:Az élesztőt langyos tejben egy mk. cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk,hozzáöntjük a megkelt élesztőt,a cukrot,a tojást,a sót,a sütőport és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlőre részre osztjuk.
Mindegyik lapot kinyújtjuk a sütőlemez méretére,de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig,mert a sütésnél,kelésnél terjeszkedik.
Az alsó lapot megszórjuk cukrozott dióval,rá simítjuk az elkészített,kihűtött töltelék felét,rá a másik lap,megszórjuk cukrozott dióval,rátesszük a töltelék másik felét,majd befedjük az utolsó lappal.
A tésztát lekenjük tojássárgájával,majd 20 percig kelesztjük.
Utána lekenjük tojásfehérjével,egy villával a tetején "mintákat" húzunk.
Még egy 10 percet pihentetjük,míg a tojásfehérje rászárad és 180 fokon arany barnára sütjük.(30 perc)

edit konyhája

Látta 265 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu