Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Sakk szelet
Hozzávalók:
A sárga tésztához:
16 dkg \"Vénusz sütőmargarin
16 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 tojás
12 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
A barna tésztához:
16 dkg \"Vénusz sütőmargarin
16 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor
Valamint:
baracklekvár
Elkészítés:
A sárga tésztához a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, és beleforgatom a masszába, és egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe simítom. Közben a barna tésztát elkészítem úgy, mint a sárga tésztát, csak a liszt egy része helyett kakaóport teszek hozzá. Előmelegített sütőben megsütöm.
Ha kihűlt, az egyik lapot megkenem lekvárral, ráteszem a másik lapot, azt kettévágom, megint megkenem az egyiket, és ráteszem a másik dupla lapot. Így egy 4 rétegű lapot kapok, amit felszeletelek olyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága. 4-4 szeletet egymásra ragasztok lekvárral, de úgy forgatom, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön. Legalább 1 órát így hagyom, de többnyire előző este készítem, és másnap vonom be a tetejét olvasztott csokival.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!