Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Svéd fonott kalács
Hozzávalók: 1/2 liter tej, 20 dkg margarin, 7 dkg cukor, 1 kg liszt, 1 tojás, 5 dkg élesztő,kevés só
A margarint langyos tejben felolvasztjuk.
A tojást, cukrot és az élesztőt összekeverjük.Hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sót.
Összegyúrjuk, kidolgozzuk.Fél órát kelesztjük.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Mindegyikből 3-3 rudat formázunk, amit összefonunk, így három kalácsot kapunk.
Egy kivajazott tepsibe téve . letakarva még fél órát kelesztjük.
Tojássárgával megkenve, 180 fokon megsütjük.
Már legalább 25 éve így készítem a húsvéti kalácsot. Nagyon jó recept, napokig friss marad .
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!