Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Csokikrémes piskótatekercs
A tészta hozzávalója:
6 tojás, 12 dkg cukor, 10 dkg liszt , 2 dkg holland kakaópor, 1 teáskanál sütőpor
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral( egy keveset félreteszünk a tojásfehérje felveréséhez) , a lisztet, sütőport és a kakaóport átszitáljuk.
A habosra kevert tojássárgájához kis adagokban, óvatosan keverjük bele az átszitált lisztet és a cukorral felvert tojásfehérjét.
A tepsi hátoldalára sütőpapírt teszünk erre simítjuk el a tésztát, 150-170 fokon 15-20 percig sütjük.
Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt és a tésztát feltekerjük egy konyharuhába.
A krém hozzávalói:
1 csg vanilia pudingpor , 4 dl tej, 20 dkg étcsoki, 20 dkg vaj , 10 dkg cukor .
A krémet én előző nap készítettem el. De lehet néhány órával előbb is kikeverni és állni hagyni a hűtőben a felhasználásig.
A tejből és a pudingporból a szokásos módon pudingot főzünk, még amikor meleg hozzákeverjük a darabokra tört étcsokoládét(60%-70%-ost),hozzáadjuk a vajat és a cukrot.
Géppel kikeverjük. Ha teljesen kihűlt még átkeverjük a géppel.
Másnap felhabosítjuk és megkenjük vele a tésztát.
Feltekerjük, kívülről is átkenjük, majd az ujjunkkal felhuzigáljuk a krémet. ettől lesz olyan borzos a teteje.
Pirított mandulával szórtam meg.
Ez a krém elég egy tortához is.
Nekem még maradt belőle , amit felhasználtam egy másik édességhez.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!