Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg liszt
3 evőkanál tej
1 tojás
2 evőkanál méz
15 dkg cukor
3 dkg zsír
1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez:
7 dl tej
20 dkg Rama margarin
6 evőkanál búzadara
20 dkg porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz felett folyamatosan kevergetve, kb. 10 perc alatt krémesre főzzük.
Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk. (én 2- 3 evőkanál tettem még bele mert nem állt össze)
Négy részre osztjuk, és egyenként vékony lappokká nyújtjuk.
Jól kikent , kilisztezett sütőlapokon, vagy a tepsi hátán, 170 fokon előmelegített sütőben(légkeveréses sütő max. 160 fok) kb. 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krémhez a tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a kihűlt darát , végül az egészet robotgéppel krémesre keverjük.
A legalsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a következő lapot , amelyet lekvárral kenünk meg.
A következő lapra rákerül a krém másik fele.
A tetejét porcukorral meghintjük, vagy csokimázzal díszítjük.
Vigyázzunk mert könnyen megég!
Amíg az egyik lap sül, közben a másikat nyújtjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!