Recept konyha főzés: Almás pite (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Almás pite

Hozzàvalók:

50 dkg liszt
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
fél csomag sütőpor
2 dl tejföl
2 tojàssàrgàja

A nyújtàshoz:

liszt

A töltelékhez:

1 kg alma
5 dkg daràlt dió
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliàs cukor
1 mokkàskanàl tört fahéj
mazsola (ízlés szerinti mennyiség)

A tészta lekenéséhez:

tojàs

Elkészítés:

A lisztet egy tàlban összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, utàna szétmorzsoljuk benne a margarint.
A doboz tejfölbe belekeverjük a 2 tojàssàrgàjàt, majd az egészet az előzőekhez öntjük, és jól összegyúrjuk.
2 részre , 2 "cipóra" osztjuk, hűvősebb helyen fél óràn àt pihentetjük.

Az almàt kicsumàzzuk, meghàmozzuk, lereszeljük.
Hozzàkeverjük a mazsolàt és a cukrot.
A pihentetett cipókat lisztezett gyúródeszkàn a sütőtepsi méretére kinyújtjuk, az egyiket beletesszük a tepsibe, ràszórjuk a dió felét.
A lereszelt almàt kinyomkodjuk, majd a tepsibe tett tésztàn szétterítjük, a vaníliàs cukorral, a fahéjjal megszórjuk, ràszórjuk , a dió màsik felét.

A kinyújtott tészta màsik felével letakarjuk, rànyomkodjuk, villàval a tetejét megszurkàljuk, egy kis felvert tojàssal a tetejét megkenjük.
Előmelegített sütőben, közepes lànggal (180 fok) kb. 35 perc alatt megsütjük.
Tepsimérete: 38'22

Látta 453 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Vass Lászlóné üzente 7 éve

Finomat sütöttél Szandra.
Köszönjük.

Válasz

Wagensommer Alexandra üzente 7 éve

Érdemes kipróbálni körtével is.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu