Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzàvalók:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
fél csomag sütőpor
2 dl tejföl
2 tojàssàrgàja
A nyújtàshoz:
liszt
A töltelékhez:
1 kg alma
5 dkg daràlt dió
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliàs cukor
1 mokkàskanàl tört fahéj
mazsola (ízlés szerinti mennyiség)
A tészta lekenéséhez:
tojàs
Elkészítés:
A lisztet egy tàlban összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, utàna szétmorzsoljuk benne a margarint.
A doboz tejfölbe belekeverjük a 2 tojàssàrgàjàt, majd az egészet az előzőekhez öntjük, és jól összegyúrjuk.
2 részre , 2 "cipóra" osztjuk, hűvősebb helyen fél óràn àt pihentetjük.
Az almàt kicsumàzzuk, meghàmozzuk, lereszeljük.
Hozzàkeverjük a mazsolàt és a cukrot.
A pihentetett cipókat lisztezett gyúródeszkàn a sütőtepsi méretére kinyújtjuk, az egyiket beletesszük a tepsibe, ràszórjuk a dió felét.
A lereszelt almàt kinyomkodjuk, majd a tepsibe tett tésztàn szétterítjük, a vaníliàs cukorral, a fahéjjal megszórjuk, ràszórjuk , a dió màsik felét.
A kinyújtott tészta màsik felével letakarjuk, rànyomkodjuk, villàval a tetejét megszurkàljuk, egy kis felvert tojàssal a tetejét megkenjük.
Előmelegített sütőben, közepes lànggal (180 fok) kb. 35 perc alatt megsütjük.
Tepsimérete: 38'22
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!