Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához.
40 dkg liszt
2 tojás
3 dkg élesztő
1 kk só
kb 2,5dl tej
Töltelékhez:
50 dkg magozott meggy
25-30 dkg darált dió
5 dkg zsemlemorzsa
20 dkg cukor
csipet fahéj
fél citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk,és a hozzávalókból egy lágyabb
kelt tésztát dagasztunk.
25 dkg margarint összegyúrunk 10 dkg liszttel.
A tésztát kinyújtjuk,és a lisztes margarint a közepébe tesszük,és ráhajtogatjuk a tészta széleit.
20 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Kivesszük a tésztát,kinyújtjuk,és még háromszor hajtogatjuk,de ekkor már nem tesszük a hűtőbe.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A meggyet,cukrot ,diót,zsemlemorzsát,fahéjat,vaníliát,citromhéjat összekeverjük.
A 3.nyújtás után a tésztát 4 - be vágjuk,mindegyiket kinyújtjuk kb 25X40 cm-re .
Középre tesszük a tölteléket,jobb,és bal szélén 6-8 cm-re bevagdaljuk ferdén,kb 2cm szélesen,majd mintha fonnánk ráhajtogatjuk a csíkokat. Tojás sárgával megkenjük,és sütjük.
Én 3 meggyest készítettem,és 1 túrós meggyest. Nagyon finom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!