Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ünnepek süteménye a zserbó. Elsősorban Karácsonyra készítik, de most Húsvétra sütöttem...Kérésre a recept...
Elkészítés leírása:
A tésztához:
30 dkg sima-, 30dkg rétes liszt
15dkg vaj, 15dkg margarin
10 dkg kristály cukor frissen őrölve
3 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 tojás, 2 tojássárgája
1 tk sütőpor
Töltelék:
Sárgabarack lekvár
15 dkg darált dió
20 dkg friss porcukor
A máz:
10 dkg porcukor
4 dkg kakaó
10 dkg vaj
1 fekete kávé
Elkészítés:
A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, cukorral sütőporral összedolgozzuk. Ha margarint használunk, só nem kell bele. Beleöntjük a cukorral, tejjel felfuttatott élesztőt./ Aki akar sütőpor helyett használhat 1 kk kanál szódabikarbónát, vagy egy kis pohár tejfölt és reszelt citrom héjat.
Összegyúrjuk, majd ha van időnk 2 óráig pihentetjük.
Utána 4 db -ra osszuk, majd kinyújtjuk. A lisztezett zsiradékkal kikent tepsibe fektetjük a sodrófával feltekert tészta lapokat. Közéje levárt kenünk, rá pedig diót hintünk. A tetejét villával megszurkáljuk.
Forró sütőbe 10 percig, majd utána alacsonyabb hőmérsékleten kb. 15 percig sütjük míg a teteje zsemle színű nem lesz. A sütés hossza függ a lekvár mennyiségétől is.
A mázhoz a f. porcukort kakaóval szárazan összekeverjük,, majd hozzáöntünk egy frissen készített fekete kávét. Tejföl sűrűségű legyen. Pár percig takaréklángon keverve melegítjük, végül hozzá rakjuk a vajat és a kihűlt tésztára öntjük, elterítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!