Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Nagyon finom,réteges,leveles pogácsákat hoztam nektek.
Ajánlom elkészítésre.
Sajtos-tepertős pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2-2,5 dl tejföl
3 dkg friss élesztő
1 evőkanálnyi só
1 egész tojás
15 dkg tepertő aprítva
1 csipetnyi őrölt fehérbors
1 evőkanál puha zsír
1 evőkanál tej
A kenéshez:
1 evőkanálnyi olvasztott zsír
A szóráshoz:
20 dkg reszelt sajt
A teteje lekenéséhez: 1 egész tojás
Elkészítés:
A lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam a tejfölt, a sót, egy egész tojást, a 15 deka aprított tepertőt , az őrölt fehérborsot, a puha zsírt és a tejet.
Majd kézzel jól kidolgoztam.
Puha,nem kemény tésztává dagasztottam.
Meleg helyen duplájára kelesztettem.
Miután megkelt, lisztezett deszkán vékonyra sodortam, megkentem olvasztott zsírral vékonyan, majd a fele reszelt sajttal átszórtam és meghajtottam (az alsó felét a közepéig, a felső részt szintén a közepéig, majd balról és a jobb oldali részt ráhajtottam.) Konyharuhával letakartam és 30 percig pihentettem.
Ezután újra kinyújtottam, zsírral vékonyan átkentem, sajttal enyhén átszórtam, majd újra meghajtogattam és újabb 30 percig pihentettem. Ezután kb. ujjnyi vastagra sodortam, a tetejét bevagdostam (hosszában és keresztben is kis közöket hagyva) majd átkentem egy egész felvert tojással, pogácsaszaggatóval kiszaggattam, szilikonos sütőpapírra helyeztem és 25 percig a sütőlemezen pihentettem.
A sütőt előmelegítettem 200 fokra és a pogácsákat aranybarnára sütöttem.
Közben a tetejét alufóliával betakartam,hogy meg ne égjen!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!