Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Puncsrolád
Hozzávalók:
A tésztához
6 db tojás
5 ek cukor
6 ek finomliszt
1 ek étolaj
A töltelékhez:
3 ek baracklekvár
20 dkg babapiskóta
2 -3 dl tej és kávé keveréke
7 dkg rumban áztatott mazsola
2 ek kakaópor
A piskóta lekenéséhez:
3 ek baracklekvár
A bevonathoz:
1 csg főzés nélküli puncs pudingpor
18 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 ek tej
Elkészítés:
A piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral 10 prc alatt jó habosra keverjük elektromos géppel,majd hozzá adjuk az étolajat és a lisztet is.
200 fokra melegített,szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
12 perc alatt megsütjük.
A sütőpapírt lehúzzuk róla és porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és feltekerjük.
Ebben hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a mazsolát rumban áztatjuk.
A babapiskótákat bele mártogatjuk a kávés tejes keverékbe és széttördeljük.
Ezután a többi hozzávalókat hozzá adva elkeverjük.
Szükség esetén tehetünk bele cukrot.
Én nem tettem bele,mivel cukrozott volt a babapiskóta.
Kóstoljuk meg a tölteléket,mindenki a maga igénye szerint variálhatja.
Kávés tej helyett áztathatjuk szörppel festett cukros szirupban is.
Akár ki is pürésíthetjük a tölteléket,de így darabosan nekem jobban tetszik.
A kihűlt piskótát lekvárral lekenjük,a tölteléket ráhalmozzuk,elsimítjuk és feltekerjük.
Legalább 4 óra hosszat hagyjuk a hűtőben és utána vonjuk be a mázzal.
A máz hozzávalóiból a cukrot,vajat,tejet vízgőz felett kézi mixerrel habosra keverjük,majd rászórjuk a pudingport,elkeverjük és a tekercset bevonjuk vele.
Hűtőben hagyjuk dermedni és utána szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!