Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A hétvégi sütink is elkészült.
Megkóstoltuk,nagyon finomnak találtuk.
Egy külföldi oldalról van a recept,Hajninak köszönöm ,hogy lefordította.
Nescafés,krémes sütemény
Hozzávalók a piskótához:
4 db tojás
8 ek cukor
2 ek nescafé /folyékony állagban,vízben oldva/
2 ek víz
8 ek finomliszt
2 ek kakaópor
1 csg sütőpor
1 csipet só
A krémhez:
3 db tojássárgája
4 ek cukor
2 vaníliás cukor
1 vanília aroma
4 dl tej
4 ek liszt
15 dkg vaj
Hab:
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
A tetejére:
2-3 ek nescafé granulátum
A felső lap locsolásához:
3 cl feloldott nescafé és rumaroma keveréke
Elkészítés:
A piskóta /22×34 cm –es tepsiben/
A tojásfehérjéket egy csipet sóval ,a cukorral kemény habbá verjük.
Hozzá adjuk a tojások sárgáját ,a nescafét ,a vizet.
A lisztet a kakaóport,sütőport elkeverjük.
Tovább keverjük,majd fokozatosan hozzá keverjük a sütőporos ,kakaós lisztet.
A tészta masszát elfeleztem.
Külön két lapot sütöttem egyenként,175 fokra melegített sütőben.
Egyben is megsüthetjük,de ekkor vízszintesen ketté vágjuk.
Krém készítés:
A tojás sárgákat a cukrokkal,tejjel,aromával,liszttel csomómentesre keverjük,majd sűrűre felfőzzük.
Tűzről levéve hozzá keverjük a vajat.
Kihűtjük,majd krémesre jól kihabosítjuk.
A kihűlt egyik lapot egy tálcára tesszük.
Rákenjük a krémet,befedjük a másik lappal.
A tetejét rumaromás kávéval meglocsoljuk egy ecset segítségével.
A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a tetejére simítjuk.
Egy villával megcifrázhatjuk.
Nescaféval megszórjuk.
(A nescafét a habba is keverhetjük)
Megjegyzés:
Nálam 6 tojásfehérje van a tetején,mivel a pogácsáktól megmaradt 3.Így magasabb lett a hab a tetején)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!