Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mandulahabos linzer
110 g porcukor
220 g vaj
310 g finomliszt
1 tojás
1 ek. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A töltéshez:
sárgabarack lekvár
A habhoz:
1 tojás fehérje
10 dkg porcukor
5 dkg darált mandula
Pár csepp rumaroma
Elkészítés:
A hideg vajat vágjuk kockákra, majd gyorsan adjuk hozzá a lisztet és morzsoljuk össze vele. Keverjük hozzá a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd dolgozzuk az egészet sima tésztává.
Legalább fél órán át pihentessük hűtőben.
Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra és szaggassuk ki a linzerformákat.
A linzerformákat helyezzük egy sütőpapírral fedett nagy tepsire.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukorral,majd hozzá adjuk a darált mandulát,pár csepp rumaromával ízesítjük.
Habzsákba töltjük,majd a fele linzerek tetejére nyomunk belőle.
Majd az előmelegített sütőben 200 fokon 10 perc alatt süssük aranysárgára.
Miután a karikák kihűltek, az alsó részeket kenjük meg lekvárral és helyezzük rá a felső habos karikákat.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!