Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kokosky Edit módra
Hozzávalók a linzerhez:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 kk sütőpor
1 db tojás sárgája
A linzerek szaggatásához:
5 cm-es pogácsa szaggató
A linzerek csokoládéba mártáshoz:
10 dkg olvasztott csokoládé
A kókuszos tetőhöz:
4 tojás fehérje
24 dkg kristálycukor
1 pici só
20 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
3 dl főzőtejszín
30 dkg kristálycukor
37.5 dkg vaj
15 dkg kakaópor
továbbá:
4 ek meggydzsem
Elkészítés:
Már reggel vagy sütés előtt legalább 12 órával a krémet készítjük el.
A krém készítése:
A tejszínt egy lábasban a cukorral együtt kevergetve 7-8 percig forraljuk. A vajat bele tesszük, tovább kevergetjük felolvadásig, a kakaót is beleszitáljuk. Jól elkeverjük, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük pár órára. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük.
A linzer készítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk.
½ órát fagyasztóba tettem.
3 mm vastagra nyújtottam.
5 cm-es szaggatóval kiszúrtam.
Sütőpapíros nagy tepsire sorakoztattam.
180 fokra melegített sütőben megsütöttem 10-12 perc alatt.
Kókuszos tető készítés:
A tojás fehérjéket elkezdjük verni pici sóval és fokozatosan adagolva a cukrot keményre felverjük.
A kókuszreszeléket hozzá keverjük,habzsákba tesszük díszítő cső nélkül.
Sütőpapíros tepsire( a linzer nyomokban,ahonnan leszedtük a linzereket és így egyforma lesz az aljával) kis kupakokat nyomunk belőle.
100 fokra melegített sütőbe szárítjuk,20 perc után csökkentsük a hőt 50 fokra.
1 órát szárítottam.
A linzerek oldalát olvasztott csokiba mártottam,rácsra tettem száradni a hűtőbe.
A krémet csillagcsőrös habzsákba tettem és a linzerekre körbe nyomtam két sorosan a krémből.
Újból vissza a hűtő vagy fagyasztó,hogy jól megdermedjen a krém.
Ezután a közepére meggy lekvárból nyomtam.
Rátettem a kókuszos kupakokat és kész is van.
Jó étvágyat kívánok a finomsághoz!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!