Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Gyors,leveles kifli almás töltelékkel
A tésztához:
20 dkg margarin
25 dkg finomliszt
1 csipet só
1 ek ecet (10%-os)
4 ek hideg víz
A töltelékhez:
3 db fahéjas párolt alma
Elkészítés:
A hideg margarint a lisztbe kockázzuk. Hozzáadjuk a sót, és ezután a margarint belemorzsoljuk.
Mikor már kezd egybeállni, a közepébe mélyedést készítünk, és hozzáadjuk az ecetet, ill. a vizet. Viszonylag gyorsan összeállítjuk.
Amikor egyneművé válik, készen is vagyunk.
Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük, és 30 perc után felhasználjuk. Pár napig a hűtő normál részében eláll, egyéb esetben fagyasztható!
A töltelék készítése:
Az almákat meghámozzuk,lereszeljük,fahéjjal,cukorral ízesítjük és megpároljuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 3 mm vastagra kinyújtjuk.
Tetszőleges nagyságú darabokra osztjuk.
Egy-egy négyzet közepébe teszünk a kihűlt almából.
Szépen feltekerjük és sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatjuk.
180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Tölthető bármivel,ki mit szeret.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!