Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A hétvégi sütink.
Finom,omlós sütemény.
Ajánlom elkészítésre
Diós habos linzer
Hozzávalók:
22×38 cm-es tepsihez
50 dkg finomliszt
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 tojás sárgája
1 csg sütőpor
1 csipet só
1,5 dl tejföl
A lekenéshez:
30 dkg baracklekvár
A habhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 kisebb citrom reszelt héja és leve
15 dkg darált dió
1 vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két cipóra osztjuk.
Az egyiket tepsi méretre nyújtva a tepsi aljára tesszük,amit sütőpapírral béleltünk.
Megkenjük baracklekvárral és a másik kinyújtott lappal befedjük.
Egy villával megszurkáljuk.
200 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük.
Közben vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukrokkal,citrom levével és héjával.
A darált diót hozzá keverjük.
A megsült, forró linzerünkre tesszük,elsimítjuk és a sütőbe vissza téve rászárítjuk a diós habot.
Amikor kihűlt tetszőleges formára vágjuk.
Én kisebb kockákra vágtam,a végét meg szeletekre.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!