Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Amandina
Hozzávalók:
A piskótához:
6 db tojás
20 dkg cukor
30 ml víz
30 ml étolaj
2 dkg kakaópor
6 púpozott evőkanál liszt
8 gr sütőpor
Krém:
250 g csokoládé,
250 ml habtejszín
1 fiola rumaroma
A sziruphoz:
150 ml víz
10 dkg cukor
1/2 fiola rumaroma
A bevonathoz:
15 dkg csokoládé
2 ek étolaj
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
Hozzá adjuk a tojás sárgákat ,tovább keverjük.
Apránként mehet hozzá a víz és az étolaj is.
A lisztet a kakaóporral ,sütőporral elvegyítjük és finoman hozzá adagoljuk.
Fakanállal elkeverjük.
Sütőpapírral fedett 23×34 cm-es tepsiben,180 fokra előmelegítve 30 perc alatt megsütjük.
A krém készítés:
A tejszínt felmelegítjük,a csokit bele tördeljük,a rumaromát is hozzá adjuk,szép lassan felolvasztjuk benne a csokoládét.
A tejszínt nem forraljuk,csak lassú tűznél.
Jól elverjük a tűzről levéve.
Amikor kihűlt,legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután jól kihabosítjuk.
Kevés kis krémet hagyunk a díszítéshez.
A sziruphoz a vizet a cukorral felfűzzük,majd hűlés után az aromát hozzá keverjük.
A piskóta lapot ketté vágjuk ,jól meglocsoljuk a sziruppal.
A krémet a két lap közé tesszük.
Hűtőbe tesszük dermedni a süteményt pár órára.
Ezután kockákra vágjuk.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk.
A sütemény tetejét bevonjuk úgy hogy az oldalán lefolyjon.
Hagyjuk megdermedni a csokoládét.
A félre tett krémmel díszítjük.
/Az eredeti bevonattól eltértem,ott glazúrt írt a recept/.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!