Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
6 kis tök, 50 dg sovány hús, 1 szelet fehér kenyér, 1 fej hagyma, 1 kiskanál vagdalt zöldség, só bors szükséges.
A mártáshoz: egy kiskanál vaj vagy kétszer annyi olaj, egy kiskanál liszt, egy csésze tejföl, és egy csésze víz szükséges.
Elkészítés:
A hústölteléket úgy készítjük, mint a töltött paprikáét. Egyforma nagyságú tököket válogatunk ki, lekaparjuk a héját, keresztben kettőbe vágjuk, és kanállal kiszedjük a belét, óvatosan, hogy ne törjön el. Megtöltjük a vagdalékkal, de nem egészen, hogy a töltelék még duzzadhasson. Serpenyőben megpirítjuk minden oldalon forró vajban azután a lábasba tesszük. Időközben mártást készítünk egy kanál vajból, egy apróra vagdalt és megpirított hagymából, és egy kanál lisztből vagy szárított gombából, egy csésze vízzel vagy húslevessel feleresztve. A mártást ráöntjük a tökre, betesszük a sütőbe és lefedjük. Ha készen van, egy csésze tejfölt és a sok apróra vagdalt zöldséget teszünk bele. A tejföllel együtt tovább főzzük, hogy megfelelően megsűrűsödjön és azután tálaljuk. Vaj helyett olajjal is készíthetjük, de a tejföllel készített vagy tálalt ételekhez általában vajat használunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!