Hamis tiramisu
Hozzávalók:
Babapiskóta ( kb. 30 db cukrozott)
A krémhez:
0, 5 l habtejszín / Hullala
200 g natúr sajtkrém (tömlős sajt is jó)
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál rumaroma
A babapiskóták mártogatásához:
2 dl kávé
1 dl tej
1 evőkanál rumaroma
Elkészítése:
A sajtkrémet a porcukorral és a rumaromával kikavarom, majd a felvert kemény tejszínhabhoz keverem és tovább verem,jó keményre mennyire csak lehet.
A kávét a tejjel és a rumaromával összekeverem.
Egy hőálló szögletes tál vagy tepsi aljára a kávéban megforgatott babapiskótát tettem egymás mellé, majd a krém felét rásimítottam, megint kávéban megforgatott babapiskóta és a krém másik felét is ráteszem.
Hűtőbe tesszük és másnap kakaóval megszórva fogyasztjuk.
Fél adaggal készítettem,de 10 nagy kocka lett belőle.
Bőségesen elég.
Nem édes így,ha keveslitek a cukrot hozzá,akkor még tegyetek a krémhez.
Délutáni órákban állítottam össze,de este még nem volt szeletelhető.
Érdemes várni másnap,arra az ízek is összeérnek.
Fél adaghoz 20 dkg és még 6 db babapiskótát használtam el.
A krém fele mennyiség.
Éppen olyan finom,mint az eredeti.
Jó étvágyat hozzá!
Kommentáld!