Recept konyha főzés: Hamis tiramisu
Hozzászóláshoz csatlakoznod kell a közösséghez

Közösségi tartalmakhoz csak a közösség tagjai szólhatnak hozzá. Ha szeretnél tag lenni, akkor csatlakozz most!

Csak tagok tudnak ide tartalmat feltölteni

Csak akkor tudsz ide tartalmat feltölteni, ha előbb csatlakozol ehhez a közösséghez.

Kis türelmet...

Be vagy lépve mint Egyed Józsefné | Kilépés

Hamis tiramisu

Hozzávalók:

Babapiskóta ( kb. 30 db cukrozott)
A krémhez:
0, 5 l habtejszín / Hullala
200 g natúr sajtkrém (tömlős sajt is jó)
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál rumaroma
A babapiskóták mártogatásához:
2 dl kávé
1 dl tej
1 evőkanál rumaroma

Elkészítése:

A sajtkrémet a porcukorral és a rumaromával kikavarom, majd a felvert kemény tejszínhabhoz keverem és tovább verem,jó keményre mennyire csak lehet.


A kávét a tejjel és a rumaromával összekeverem.


Egy hőálló szögletes tál vagy tepsi aljára a kávéban megforgatott babapiskótát tettem egymás mellé, majd a krém felét rásimítottam, megint kávéban megforgatott babapiskóta és a krém másik felét is ráteszem.
Hűtőbe tesszük és másnap kakaóval megszórva fogyasztjuk.
Fél adaggal készítettem,de 10 nagy kocka lett belőle.
Bőségesen elég.
Nem édes így,ha keveslitek a cukrot hozzá,akkor még tegyetek a krémhez.
Délutáni órákban állítottam össze,de este még nem volt szeletelhető.
Érdemes várni másnap,arra az ízek is összeérnek.

Fél adaghoz 20 dkg és még 6 db babapiskótát használtam el.
A krém fele mennyiség.
Éppen olyan finom,mint az eredeti.

Jó étvágyat hozzá!

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu